Curs Python și Analiza Datelor

Analiza datelor și programarea în Python sunt abilități foarte căutate în piața actuală a muncii. Companiile din diverse industrii apelează din ce în ce mai mult la analiza datelor pentru a lua decizii informate, iar Python este unul dintre cele mai utilizate limbaje de programare în domeniul analizei datelor.

Cursul de Python și Analiză datelor își propune să îți dezvolte următoarele competențe:

– familiarizarea cu limbajul Python
– cunoașterea instrumentelor de vizualizare a datelor, cum ar fi Matplotlib și Seaborn
– lucrul cu instrumente de analiză și manipulare a datelor, cum ar fi Pandas, NumPy
– lucrul cu modelarea datelor (regresie liniară)
– previziunea datelor pe baza unui model statistic

La sfârșitul acestui curs vei avea un proiect ce constă în analiză unui set de date concret folosind limbajul Python pe care îl poți integra în portofoliul tău.

În ce joburi poți aplică aceste competențe?

Domeniul analizei datelor oferă o gamă largă de oportunități profesionale, de la analist de date la specialist în știința datelor sau dezvoltator de software. Cu cunoștințe solide în Python și analiză a datelor, vei avea multe opțiuni pentru a-ți dezvolta cariera.

Îți las câteva exemple :

* Analist de date: Un analist de date se ocupă cu colectarea, curățarea, analizarea și interpretarea datelor pentru a oferi informații relevante și insights pentru luarea deciziilor în cadrul unei companii sau organizații.
* Specialist în știința datelor (Data Scientist): Un specialist în știința datelor are rolul de a dezvolta modele predictive și algoritmi de machine learning pentru a obține insights din date și pentru a rezolva probleme complexe în diverse domenii.
* Inginer de date (Data Engineer): Un inginer de date se concentrează pe proiectarea, construirea și menținerea infrastructurii pentru colectarea, stocarea și gestionarea datelor într-un mod scalabil și eficient.
* Dezvoltator de software: Cunoașterea Python-ului este valoroasă în dezvoltarea de aplicații web, aplicații mobile și alte proiecte software. Dezvoltatorii Python pot lucra într-o gamă variată de industrii.
* Analist financiar: În domeniul financiar, analiștii utilizează adesea Python pentru analiza datelor financiare, modelarea riscului și construirea modelelor predictive.
* Consultant în business intelligence: Consultantul în business intelligence se ocupă cu transformarea datelor brute în rapoarte și dashboard-uri interactive pentru a ajuta managerii și decidenții să ia decizii informate.
* Cercetător științific: În cercetarea științifică, Python și analiza datelor pot fi folosite pentru a colecta și analiza date experimentale și pentru a susține procesele de descoperire și inovație.
* Analist de marketing digital: În marketingul digital, cunoștințele de Python și analiza datelor pot fi utile pentru analiza campaniilor de marketing, comportamentul consumatorilor și pentru optimizarea strategiilor de marketing online.

Despre Ștefania Niculae

Ce te-a motivat să alegi meseria de profesor?

Consider că vocația m-a ales pe mine, nu eu pe ea. Faptul că pot influența elevii spre un drum mai bun mi se pare extraordinar. În trecut, cand eram programatoare îmi placea foarte mult ceea ce dezvoltam, dar meseria de profesor mă împlinește sufletește, iar în momentul de fața nu mă văd făcând altceva.

Ce te motivează să lucrezi alături de noi?
Transparența și libertatea de a-mi face propriul plan de lecții pentru a desfașura orele.

Care este cea mai mare satisfacție pe care o ai practicând această meserie?
Satisfacție este puțin spus. Ador să îmi văd elevii evoluând, nu se compară cu nimic.

Care este viziunea ta în viitor privind meseria aceasta?
În viitor mi-aș dori să fac orele din ce în ce mai interactive și mai captivante. Mi-aș dori ca pe lângă nota de la examen elevii să rămână cu abilități și competențe care sa îi ajute în viitor.

Gata sa începi? Te poți înscrie Online - asigură-ți un loc din timp!

La sfarsitul acestui curs vei avea un proiect ce consta in analiza unui set de date concret folosind limbajul Python pe care il poti integra in portofoliul tau.

Imediat după achiziționarea cursului veți fi contactat de echipa noastră.

Ai întrebări? Scrie-ne prin formularul de mai jos sau întreabă-ne direct apelând 0740 563 182