Simulări Mai 2023

Bună si bine ai revenit pe blogul Explore Academy!

Am finalizat cu succes cele 3 sesiuni de simulari Bac și Evaluare Nationale gratuite din acest an școlar și vreau să marchez momentul și aici ca feedback și amintire pentru noi în timp.

În timpul ultimei sesiuni atunci când marcam timpul rămas disponibil făceam o analiză a încadrării în timp la examen. Cu mici excepții toți au stat foarte bine la încadrarea în timp.

La corectare am discutat greșelile avute și cât au fost depunctați pentru fiecare în parte. Un factor esențial al feedback-ului este ca elevul să înțeleagă foarte bine ce greșeli a avut și cum le poate corecta.

La Informatică este un subiect de redactare și anume explicarea algortimului făcut. Am citit împreună fiecare descriere pentru a corecta ce este punctat, ce ar fi indicat să fie modificat și ce lipsește.

Vreau să las și câteva recomandări pentru cei care urmează să susțină examene în perioada următoare:

  • Împarte materia în unități mai mici și stabilește obiective zilnice și săptămânale. Asigură-te că ai suficient timp alocat pentru revizuire și practică.
  • Citește cu atenție indicațiile și cerințele examenului. Asigură-te că ai o înțelegere clară a tipului de întrebări și a modului în care vor fi evaluate răspunsurile.
  • Experimentează diverse metode de învățare, cum ar fi rezolvarea de probleme, învățarea prin explicații sau sublinierea și relectura notițelor. Descoperă care metode îți sunt cele mai eficiente și folosește-le în mod regulat.
  • Folosește teste și exerciții de practică pentru a te familiariza cu tipurile de întrebări și pentru a-ți exersa abilitățile de rezolvare a problemelor. Acest lucru te va ajuta să te simți mai încrezător în timpul examenului.
  • Nu uita să faci pauze regulate în timpul sesiunii de învățare. Pauzele scurte între perioadele de concentrare te pot ajuta să îți menții energia și concentrarea pe termen lung.
  • Stresul poate afecta performanța ta în timpul examenului. Folosește tehnici de relaxare, cum ar fi respirația profundă, meditația sau exercițiile fizice pentru a-ți menține starea de calm și concentrare.
  • Asigură-te că dormi suficient, mănânci sănătos și faci exerciții fizice în mod regulat. Un stil de viață sănătos te poate ajuta să îți menții nivelul de energie și să fii mai productiv în timpul studiului și examenelor.
  • Dacă te confrunți cu dificultăți în înțelegerea unui subiect sau ai întrebări, nu ezita să soliciți ajutorul profesorului sau colegilor de clasă

În concluzie finalizăm sesiunea de simulări cu 5 note de 10 și o medie cu 1 punct mai mare față de simularea din Martie și vreau să-i felicit pe toți pentru munca depusă.

Este foarte important să măsurăm și să contorizăm munca noastră!