Resurse tehnologice

Bună si bine ai revenit pe blogul Explore Academy!

 

De curând am avut workshop-ul cu tema „Resurse Educaționale”. În acest articol vreau să împărtășesc și cu voi un scurt rezumat de acolo. Înainte de asta ai o parte din resursele tehnologice pe care eu le folosesc în materialele gratuite din secțiunea Carieră și te invit să vezi despre ce este vorba.

Am împărțit resursele după cum urmează:

 

  1. Platforme de gestionare a grupelor precum Google Classroom, Schoology sau Microsoft Teams care facilitează comunicarea cu elevii, distribuirea materialelor, gestionarea temelor și organizarea discuțiilor online
  2. Instrumente de creare a prezentărilor precum Canva, Microsoft PowerPoint, Prezi sau Google Slides pot fi folosite pentru a crea prezentări interactive și captivante, care să sprijine procesul de predare.
  3. Instrumente de înregistrare a ecranului: Screencast-O-Matic sau Camtasia, permit profesorilor să înregistreze lecții video sau tutoriale și să le distribuie elevilor, astfel încât aceștia să poată urmări conținutul în orice moment.
  4. Resurse de învățare online: Khan Academy, Coursera, edX sau TED-Ed pot fi utilizate pentru a completa și diversifica materialele de predare.
  5. Instrumente de colaborare:oogle Docs, Microsoft OneNote sau Padlet facilitează colaborarea între profesori și elevi, permițându-le să lucreze împreună la proiecte, să împărtășească idei și să ofere feedback.
  6. Instrumente de evaluare online:Quizizz, Kahoot sau Google Forms permit profesorilor să creeze teste, chestionare și evaluări online, oferindu-le posibilitatea de a monitoriza progresul elevilor și de a le oferi feedback rapid.
  7. Platforme de învățare la distanță:Moodle, Blackboard sau Canvas oferă o gamă largă de instrumente și funcționalități pentru a gestiona și livra cursurile online.

 

Pe lângă împărțirea instrumentelor de lucru și punerea lor în practică am discutat și despre structurarea materialelor educaționale într-un curs online. Dacă este de interes pentru tine te invit la webinarul GRATUIT „5 pași să formezi curent un curs online” care este perfect pentru oricine dorește să-și dezvolte competențele necesare și să aibă claritate în ceea ce are de facut. În acest fel tu vei avea o structură a ceea ce ai de făcut, vei lucra mult mai eficient și vei putea ajunge mai ușor la rezultatele dorite.