Bună si bine ai revenit pe blogul Explore Academy!

Mă bucură mult faptul că suntem tot mai mulți în această comunitate și vreau să vă mulțumesc pentru asta. A trecut o lună de când a început școala și odată cu asta și noi am început activitatea mult mai intens dar și cu câteva schimbări.

Preocuparea principală a părinților este profesorul care îl va pregăti pe copilul său. O bună parte din discuția cu ei se îndreaptă către acest aspect. Discutăm despre pregătirea lor, experiența acestora dar am sesizat și un interes din ce în ce mai mare de la părinte pentru competențele soft skills ale profesorului. Acest lucru trebuie să recunosc că mă bucură foarte mult.

#1 Dezvoltarea competențelor soft skills ale profesorilor 

Cea mai mare schimbare cu care vine acest an școlar este asocierea cu Radu, noul partener și co-fondator Explore Academy.  Pe lângă activitatea sa de zi cu zi ca terapeut, Radu va susține în cadrul centrului cursuri de dezvoltare personală și traininguri  pentru elevi dar și pentru părinți și profesori. Se ocupă permanent de dezvoltarea profesorilor din cadrul centrului prin traininguri de comunicare asertivă,  metode de feedback și emoții.  

#2 Aplicare în predare a aptitudinilor soft skills

     Care sunt competențele de care un profesor are nevoie? 
Căutam să dezvoltăm la profesorii din cadrul centrului competențe precum comunicarea asertivă, definirea emoțiilor, tipurile de inteligență.  Vom vedea împreună cum aplicăm în lucrul cu elevii aceste competențe, cum ne ajută pe noi in dezvoltarea brand-ului personal.  Brand-ul personal ca profesor te ajută să crești nivelul de încredere pe care îl are părintele iar asta va duce automat la mai mulți clienți.    

#3 Tool-uri digitale

În completarea aptitudinilor soft skills,  profesorii vor descoperi  diverse programe prin care ei își ușurează munca, lecțiile sunt mai interactive.  Modul tău de lucru este unic și te definește. Având un mod de lucru interactiv  pe de o parte elevii devin mai interesați de materie și implicit noțiunile sunt înțelese mai eficient și pe de altă parte pentru tine ca profesor vei pierde mult mai puțin timp să corectezi și să pregătești materiale.

Din perspectiva ta,  care sunt competențele de care un profesor are nevoie?