Învață să înveți
Atunci când ai atâta informație devine vitală nevoia de selecție a acesteia. Stand de vorba cu profesorii din cadrul centrului, am sesizat o serie de aspecte generale pe care am decis să le abordez astăzi aici:
#1 Informații de pe Internet
- Multora le este mai ușor să dea un search pe google după o informație și preferă să facă asta în loc să caute într-un manual. Dar mare atenție la faptul că internetul este o sursă free unde toată lumea poate posta așadar informația nu este musai să fie și corectă.
- De aceea, recomand că informația pe care o gășiți pe internet să o verificați și în alte surse.
- Mai vin cu o precizare aici: Este mult mai ușor să înveți ceva de la 0 decât să corectezi ceva ce ai învățat greșit.
#2 Învață constat
- Pentru a dezvoltă structura neuronală, e nevoie să lucrezi puțîn în fiecare zi, permițându-ți să dezvolți o schelă neuronală pe care să îți atașezi gândirea, câte puțîn în fiecare zi, acesta este secretul.
- Fracționarea este saltul mental care te ajută să uneşti fărâme de informaţie cu ajutorul înțelesului. Exersarea concentrată şi repetiția, crearea unor urme de memorie puternice te ajută să creezi fracțiuni
#3 Cronometrează-te
- Tot ce trebuie să faceți este să fixați un cronometru la 25 de minute, să opriți tot ceeа ce vă poate întrerupe și apoi să vă concentrați. Asta e tot! Aproаpe oricine se poate concentra timp de 25 de minute.
- Un ultim lucru extrem de important este să vă acordați o mică răsplată la finаl, câteva minute de navigare web, o ceașcă de cafea sau o bucățică de ciocolată, chiar și doar câteva exerciții de întindere sau discuții fără scop, permițându-i creierului vostru să-și schimbe obiectivul într-un mod plăcut pentru un timp. Veți descoperi că folosirea tehnicii Pomodoro este extrem de eficientă.
#4 Plan de studiu
- În funcție de timpul pe care-l ai la dispoziție pentru a te pregăți, începe și dezvoltă un plan de studiu. Acesta te vă scapă de întrebarea “Dar eu ce trebuie să fac astăzi” și astfel vei putea măsură progresul mult mai ușor.
#5 Concentrează-te pe punctele tale forte
- Una din greșelile frecvent întâlnite este că se recomandă să ne axam pe punctele noastre slabe pentru a crește.
- Nu spun să faci doar ceea ce-ți place, deoarece indiferent de meseria aleasă, vei avea task-uri de făcut care nu-ți vor plăcea. Important este că aceste task-uri să nu fie predominante în programul tău.
- Din perspectiva mea ar trebui să se întâmple fix invers. Să ne concentrăm pe punctele țări, să le dezvoltăm și în acest fel vom deveni mai buni.
Te las cu o întrebare la care să te gândești până data viitoare:
Tu știi care sunt punctele tale forte?