Strans legat cu ritmul natural de invatare stau urmatoarele aspecte:

  • Organizarea timpului pentru studiu
  • Memoria pe termen lung si cea pe termen scurt

Tmpul de studiu trebuie sa fie planificat si bine structurat. Recomand ca impartirea lui se fie facuta astfel:

  • 50 min de studiu si 10 minute de pauza asumata dupa 2 intervale de 50 min o pauza de 30 de minute care să te ajute sa te relaxezi.

Poti sa iti iei chiar astazi 15 minute pentru a face o lista de activitati pe care le poti face in pauze si care sa te ajute sa te relaxezi. Este recomandat ca aceste activitati sa nu implice telefon/laptop.

Memoria pe termen scurt – este numita si memorie de lucru, avand capacitatea de a retine o cantitate mica de informatii, pe termen scurt. Este separata de memoria pe termen lung. Capacitatea de a retine anumite secvente depinde de efortul constient pe care il face individul.

Memoria pe termen lung- este etapa finala, semi-permanenta a memoriei si are o capacitate teoretic infinita de a retine si stoca informatii si cuprinde tot ceea ce stim la un moment dat, de la ceea ce am invatat in clasa I, la vechile adrese, la ceea ce am facut ieri.

Atunci cand incerci sa retii un volum mare de informatii intr-un timp scurt vei folosi memoria de scurta durata, iar pentru a retine pe termen lung este indicat sa tii cont de organizarea timpului de studiu.

Este momentul potrivit sa incepi planificarea si recapitularea materiei pe care ai parcurs-o pana acum pentru a putea retine informatiile pe termen lung, iar daca ai nevoie de ajutor ne poti contacta pentru a te ghida.

Biografie:

  • Secom.ro
  • Manifestul Educatiei – Andy Szekely
  • Photo: https://www.english-efl.com/