Buna si bine ai revenit pe blogul Explore Academy!

Astazi ne-am propus ca de obicei sa iti dam o mana de ajutor cu un articol despre resurse utile pe care sa le poti accesa. Citeste articolul pana la capat si salveaza-l la nevoie.

Stim ca sfantul Google le contine pe toate, si daca imbini putin noroc cu o indemanarea poti accesa orice informatie iti este necesara cu doar cateva click-uri. Doar ca uneori nu ai rabdare, poate nu stii exact ce cauti sau cum sa cauti sau poate doar vrei ca totul sa fie mai usor. Noi oricum avem o serie de TikTok-uri in care te invatam cum sa cauti mai eficient pe Google.
Arunca si tu un ochi aici: https://www.tiktok.com/@exploreacademy/video

1. Cursuri in orice domeniu

Gratuite sau cu plata (uneori au si oferte), platformele de mai jos iti ofera cursuri pe diferite domenii sau specializari pe care le poti sustine online, in functie de timpul tau.
Ai avantajul ca le poti relua de cate ori ai nevoie, iar unele ofera si certificari la final, pe care din ce in ce mai multi angajatori incep sa le ia in considerare.

https://www.udemy.com/
https://www.coursera.org/
https://learndigital.withgoogle.com/
https://www.linkedin.com/learning

2. Invata o limba straina

Nu, engleza aproape ca nu se mai pune. Nu doar ca este limba de circulatie internationala, dar foarte multi termeni incep sa fie preluati direct in limba romana si ar fi bine sa le cunosti intelesul. Duolingo este cea mai cunoscuta platforma de invatare a unei limbi straine la ora actuala.

https://ro.duolingo.com/

3. Vorbeste si scrie corect

Credem ca este de la sine inteles ca trebuie sa ne exprimam corect in limba materna, dar haide sa fim sinceri, cu totii ne mai intrebam uneori cand se scrie fii cu -i sau cu -ii, sau care e forma de plural a vreunui cuvant.
Oricand ai dubii apeleaza cu incredere la dex, doom sau orice varianta online a dictionarelor.

https://dexonline.ro/
https://www.dictionardesinonime.ro/
https://www.dictionardeantonime.ro/
https://diacritica.wordpress.com/2009/01/02/fi-fii-cand-se-scrie-fi-cu-2-i/
4. Vesnica problema a diacriticelor

Ai de facut o lucrare si ai uitat sa le pui? Nu se afiseaza corect?
Esti pe graba si nu, normal ca nu vrei sa pierzi ore in sir cu asa ceva. Site-ul de mai jos iti permite sa copiezi textul tau obisnuit si ti-l va converti in varianta cu diacritice in doar cateva secunde.

https://www.diacritice.ro/
5. Putina inspiratie…si informatie

Putini sunt cei care nu au auzit pana acum macar un fragment dintr-un TedTalk. Abordeaza orice tema ai putea dori, de la educatie la inspiratie. E un mod foarte util de a invata in timp ce te relaxezi. Iar daca iti faci cont poti selecta interesele tale pentru ca ei sa iti sugereze content potrivit.

https://www.ted.com/
6. Sa mai si citim

Daca esti fan al cititului in format electronic sau pur si simplu nu vrei sa dai banii pe carti, noi avem solutia. Cateva site-uri unde poti descarca in format .pdf sau .docx cartile de care ai nevoie.
Si daca iti faci griji ca sunt doar carti vechi, te asiguram ca au si noutati.

https://cartigratis.com/
http://www.101books.ru/
https://1cartepesaptamana.ro/carti-de-citit-online-si-gratuite/
https://cartemania.ro/
https://www.bestseller.md/ebooks/carti-gratis.html
https://www.cartepedia.ro/

Siiii vom lasa lista deschisa si o vom actualiza periodic, pentru ca stim ca mai sunt atat de multe alte linkuri utile de care ai avea nevoie.