Vreau sa incep inca de la inceputurile noastre si sa va spun ca „Explore Academy” a luat nastere odata pentru a ajuta la dobandirea cunostiintelor scolare si extrascolare dar si pentru a incerca sa gasim raspunsurile potrivite la multitudinea de intrebari pe care elevii o au. Va las aici o parte din ele:

  • La ce imi foloseste mie o anumita materie?
  • Cum pot face sa fiu mai eficient in a invata?
  • Ce trebuie sa invat pentru a promova examenul la o anumita materie?
  • Ce liceu/facultate sa aleg? La ce profil? Cum stiu ca am facut alegerea corecta?

Acestea au fost doar cateva si pentru a le raspunde (lor si altora care au nevoie) am creat acest blog.
Va invit sa vedem care ar putea fi raspunsul la intrebarea „Cum pot face sa fiu mai eficient in a invata?” .
Raspunsul, din punctul meu de vedere, este impartit in 2 parti:

Planificarea lucrului individual poate fi o activitate facuta in familie (sa nu uitam ca cel mai bine invatam prin puterea exemplului).
Sa vedem si concret ce putem face:

  1. Fa un plan de recapitulare cu materia predata in anul scolar care tocmai a trecut (exceptie fac cei care sustin in 2022 examene nationale, iar la ei planul de recapitulare trebuie facut pe 3 ani, anume 5-7 sau 9-11). Am un exemplu de plan de recapitulare pentru Bacalaureat si il voi lasa ca model: https://www.exploreacademy.ro/post/plan-de-recapitulare-pentru-examenul-de-bac-mate .
  2. Nu te aglomera prea tare, acest lucru te va speria si te va face sa renunti. Incearca sa recapitulezi treptat si din timp.
  3. Imparte ceea ce vei face pe o perioada de 1 luna de zile in formatul teorie + exercitii. Foloseste o agenda pentru asta, sau Google Calendar poate fi un tool foarte util. Daca nu te descurci sa faci asta, o putem face impreuna prin Lucru Individual Ghidat. Nu uita ca poti interveni cu modficari asupra planului de lucru (este ceva normal).
  4. Cronometreaza timpul de lucru si ia-ti pauze asumate. (am detaliat mai multe despre aceste subiecte in postarea de Time Management).
  5. Feedback-ul este un proces foarte important. Acesta trebuie sa fie complet, bine argumentat (cu argumente pe intelesul eleviilor), bine structurat (sa poata fi citit usor, prefer in forma de tabel) . Acest lucru ne dorim sa il facem la Explore Academy prin Lucru Individual Ghidat.

Daca ai nevoie de ajutor, nu ezita sa ne contactezi prin toate mijloacele pe care le gasesti pe site.

Vacanta frumoasa tuturor din partea echipei Explore Academy!