Leadership

Va invit sa vedem impreuna ce inseamna leadership, care sunt diferentele dintre un lider si un manager (nu sunt sinonime), cum se masoara leadership-ul si cum putem deveni lideri mai buni.

Ce inseamna sa fii un lider? Este abilitatea de a face mai multe lucruri bine, nu doar unul. 

Ce este necesar ca fiecare dintre noi sa stie este ca cu cat vrem sa urcam mai sus cu atat este nevoie sa devenim lideri mai buni.
Mi-a placut mult o comparatie pe care am citit-o intr-o carte, anume ca atunci cand o tara trece printr-o criza, se schimba presedintele sau cand o firma are probleme se schimba managerul. In ambele cazuri, liderul este cel care isi asuma problema si este schimbat.
 
Capacitatea de a conduce este cel care determina eficienta atat la nivel profesional, cat si la nivel personal. De aceea am vrut sa abordez acest soft-skill si mie mi se pare foarte important .
 
Cum masuram leadership-ul? Prin influenta pe care o are asupra comunitatii sale.Liderii incearca sa identifice si sa influenteze factori precum: energia, moralul, sincronizarea si elanul.
 
Care este diferenta dintre un lider si un manager? Mi-a placut foarte mult urmatorul citat “Nu functia te face lider, ci liderul da viata functiei” care cred ca raspunde exact la intrebarea pusa.
 
Cum devenim lideri mai buni? Prin educarea noastra permanenta. Atunci cand inteleg ca fiecare zi este o oportunitatea de a deveni mai buni si a invata lucruri noi. De asemenea este important si sa impartasim cunostiintele cu comunitatea noastra.
 
Lasati in comentarii cine sunt liderii din comunitatea voastra si cum v-au influentat ei ?