Educatia costa

În 2022 educația costă, iar învățământul gratuit este o noțiune care se pare că va rămâne doar la nivel teoretic.

Vrem de la început să clarificăm că nu vom discuta despre modul de desfășurare al cursurilor în sistemul de stat, ci doar din perspectiva centrului nostru educațional.

Așa cum probabil ați văzut încercăm să ajutăm cât mai mulți elevi, creând conținut cu ajutorul tuturor platformelor, fie că vorbim despre teste, întrebări recapitulative, lecții online ș.a. În tot acest timp avem grijă să oferim toată atenția și cunoștințele noastre elevilor de la centru.
Recent ne-am propus să începem un nou proiect:
Atelierul de Geometrie, deoarece profesorii noștri au sesizat că este o bucată importantă a materiei care pune foarte des probleme elevilor. Pentru participarea la acest atelier care îmbină noțiuni teoretice cu exerciții practice am stabilit o taxă de participare de 50 RON. Pentru referință, această taxă se situează cu mult sub prețul unei ședințe de meditații.
Am primit numeroase răspunsuri negative prin care elevii sau părințiilor lor au (le-au) refuzat participarea, motivul fiind însăși existența acestei taxe.

Nu vrem să judecăm pe nimeni pentru deciziile luate, vrem doar să atragem atenția asupra faptului că nefiind finanțați din alte surse, toate eforturile noastre sunt consumatoare de resurse. Crearea unui spațiu modern de studiu, echiparea acestuia, crearea materialelor necesare, etc sunt toate acțiuni care vin cu un cost.
Vă recunoaștem cu toată sinceritatea că este demotivant și ne întristează să vedem că lumea devine reticentă la a investi în educație. Credem cu tărie că ”Scopul educației este să înlocuiască o minte goală cu una deschisă.”, dar fără susținere, aceste demersuri se vor dovedi a fi în van.