Cum sa intelegi Matematica

Buna si bine ai revenit pe blogul Explore Academy!

Astazi voi incerca sa raspund la o intrebare care stiu ca cel putin odata fiecare elev a adresat-o, fie si in gand, anume cum pot intelege Matematica.
Voi incepe prin a spune ca primul lucru pe care este necesar sa-l faci este sa incetezi sa mai vezi Matematica ca pe un balaur cu 2 capete gata oricand sa te atace. Teama de aceasta materie nu face decat sa te impedice sa o intelegi.

Fii constient de nivelul tau

Pe principiul nu ai cum sa faci inmultiri si impartiri daca nu sti sa aduni si sa scazi, fii constient de nivelul la care te afli si incearca sa cresti dificultatea exercitiilor gradual.
Lucreaza exercitii putin peste nivelul actual incat sa te provoace si sa-ti starneasca interesul, dar nu cu mult peste acest nivel deoarece te vei simti depasit, te vei frustra iar
intr-un final vei renunta.

Acorda-i timp

Invatatul este un proces de durata. Ai rabdare cu tine si oricat de greu ti s-ar parea nu renunta. Perseverenta este cheia pentru a ne atinge scopurile.
Totusi, testele si examenele nu ne asteapta pe noi. Asadar pentru a fi sigur ca te pregatesti in timp util foloseste un calendar si imparte materia pe zile in functie de timpul avut la dispozitie.

Pune intrebari

Nimeni nu s-a nascut invatat, nu-i asa?
Este normal sa nu stim raspunsurile la toate intrebarile, iar atunci cand avem nevoie de ajutor sa mergem sa intrebam. Ai grija la cine mergi, sa fie cineva de increredere in fata caruia tu poti vorbi deschis.
Nu-ti fie rusine sa intrebi ori de cate ori este nevoie pana ce te asiguri ca ai inteles!

Pe tine ce te ajuta sa intelegi mai bine Matematica? Lasa-ne in comentarii ce „trucuri ” folosesti.