Am sesizat ca sunt multe persoane care nu se descurca atat de eficient in a cauta pe internet, de aceea ne gandim sa venim in ajutorul lor cu „Ora de Net”, un workshop care sa va ajute sa eficientizati cautarile de informatii pe Google.

Vreau sa va arat astazi 5 metode de a lucra mai eficient pe Google:

1. Utilizati filele (tabs)

Primul sfat este sa folositi filele din cautarea Google. In partea de sus a fiecarei cautari sunt un numar de file. De obicei, veti vedea Web, Imagine, Stiri si multe altele. Folosind aceste file, va puteti ajuta sa definiti ce tip de cautare trebuie sa faceti.

2. Folositi ghilimele

Cand cautati ceva anume, incercati sa utilizati ghilimele pentru a reduce la minimum presupunerile pentru cautarea Google. Cand puneti parametrii de cautare intre ghilimele, acesta ii spune motorului de cautare sa caute intreaga fraza. De exemplu, daca cautati Puloveri pentru caini, motorul va cauta continut care contine aceste trei cuvinte in orice ordine. Cu toate acestea, daca cautati „Puloveri pentru caini”, acesta va cauta expresia exact asa cum ati scris-o. Acest lucru va poate ajuta sa gasiti informatii specifice care pot fi ingropate sub alt continut daca nu sunt sortate corect

3. Folositi o cratima pentru a exclude cuvintele

Uneori s-ar putea sa te trezesti cautand un cuvant cu o semnificatie ambigua. Un exemplu este Mustang. Cand cautati Mustang pe Google, puteti obtine rezultate atat pentru masina fabricata de Ford, fie pentru cal. Daca doriti sa taiati una, utilizati cratima pentru a spune motorului sa ignore continutul cu unul dintre celelalte. Vedeti exemplul de mai jos. Mustang -masina Aceasta ii spune motorului de cautare sa caute mustanguri, dar sa elimine orice rezultate care contin cuvantul „masina”. Poate fi extrem de util atunci cand gasesti informatii despre ceva fara a obtine informatii despre altceva.

4. Utilizati doua puncte pentru a cauta anumite site-uri

Poate exista o situatie in care trebuie sa cautati Google articole sau continut pe un anumit site web. Sintaxa este foarte simpla si va vom arata mai jos. Site-ul Sidney Crosby: nhl.com Aceasta va cauta tot continutul despre celebrul jucator de hochei Sidney Crosby, dar numai pe NHL.com. Toate celelalte rezultate ale cautarii vor fi eliminate. Daca trebuie sa gasiti continut specific pe un anumit site, aceasta este comanda rapida pe care o puteti utiliza.

5. Gasiti o pagina care leaga o alta pagina

Acest sfat de cautare Google este putin obscur. In loc sa cautati o anumita pagina, cautati o pagina care leaga o anumita pagina. Gandeste-te in acest fel. Daca doriti sa vedeti cine a citat un articol din New York Times pe site-ul lor, ati folosi acest truc pentru a gasi toate site-urile care trimit la acesta.

Sintaxa este mai jos: link: nytimes.com

Aceasta va returna toate paginile care se leaga de site-ul oficial al New York Times. Adresa URL din partea dreapta poate fi practic orice. Retineti insa ca, cu cat este mai specific, cu atat veti obtine mai putine rezultate. Stim ca nu multi oameni vor folosi probabil acest truc de cautare Google, dar ar putea fi foarte util pentru unii.

Sper ca va fie utile aceste tips&tricks si va astept cu mai multe la „Ora de Net”. Vor urma sa postam informatii legate de modalitatea de inscriere si de perioada workshop-ului.