Tu ce ai facut astazi pentru visul tau?

Prima data cand am dat de intrebarea asta, mi-a dat destul de mult de gandit asa ca am luat o foaie pe care am vrut sa scriu ce am facut pentru visul meu in ultima saptamana. Doar ca am realizat ca in afara de rutina zilnica munca si acasa nu am facut absolut nimic.
Atunci am luat decizia de a face ceva zilnic si de a-mi masura propriile rezultate (pentru ca fara acest lucru nu aveam cum sa stiu cat anume am progresat).
Usor, usor lucrurile au prins contur si am crescut odata cu firma pe care am infiintat-o si de care ma ocup full-time de 6 luni.
A fost 1 an plin si intens cu tot felul de ups and downs. Norocul meu este ca am avut sustinere din partea personelor apropiate mie si increderea lor. Lucru care m-a ajutat enorm.

Dar cel mai important este ca am incredere in mine!!!

Am sa fac un review la sfarsitul fiecarei saptamanii cu stadiul proiectelor la care lucrez, cu situatii pe care le-am intampinat si cum am trecut peste dar asta in urmatoarele blog-uri.
Fac asta odata pentru ca sper sa inspir pe cat mai multi sa lupte pentru visele lor, iar a doua oara este un sistem de analiza personal foarte bun.
In acest blog vreau sa va impartasesc cum a inceput totul si care au fost factorii declansatori care m-au motivat sa fac pasul spre a incepe un business si a ma ocupa de el full-time.
Simteam ca ma plafonez la locul de munca si ca-mi doresc o schimbare dar inital ma gandeam tot spre un job in programare. Asa ca am aplicat si am programat vreo 3 interviuri pentru urmatoatea saptamana. Toti cei apropiati mie imi stiau visul, anume de a-mi deschide un centru de pregatire al eleviilor si a-i ghida si ajuta cu informatiile de care au nevoie intr-un stil cat mai practic si de asemenea de a-i incuraja (lucru la fel de important ca si primul). Intr-o seara ma gandesc cu ce anume sa incep sa-mi realizez visul asa ca am cautat un mentor pe partea de marketing (pentru mine asta a fost cel mai bun start). Am invatat o gramada de lucruri noi legate de reclame pe facebook, de redactare si asa am realizat pagina de facebook, apoi site-ul.
Sa pun numele cred ca a fost unul dintre cele mai grele decizii de luat la inceput! Stiam ca am de creat un brand, iar odata cu firma sa-l dezvolt si pe el. Un brand puternic are nevoie din punctul meu de vedere de un nume cu impact, de un logo care sa atraga si de un motto dupa care sa ne ghidam si care sa redea in cateva cuvinte principiile noastre.
Al doilea aspect la care am lucrat si mai am de lucrat este time management. Cand nu mai ai pe cineva care sa te indrume, iar totul trebuie sa faci tu este o adevarata provocare.
Legat de time management vreau sa va fac un scurt rezumat a ceea ce am facut eu in ultimele 6 luni. M-am ocupat de firma, am participat la 6 seminarii de dezvoltare personala (inainte nu am participat la nici unul), am scris trei sferturi din cartea pe care vreau sa o public, am avut un mic proiect pentru care am lucrat in jur de 10 ore(de raspuns la niste intrebari si prezentarea platformei online).
De asemenea, m-am apucat de blog pentru ca simteam nevoia de a scrie tot ceea ce traiesc in aceasta perioada si de asemenea cum am scris mai sus sa fac si eu o autoanaliza incepand cu luna iulie 2020 a evolutiei proiectelor la care lucram(spun ca lucram ca deja nu mai sunt singura ci am un partener) . Tot in ultima perioada am citit foarte multe carti de dezvoltare personala care ma atrag din ce in ce mai tare.
In concluzie, desi stiu ca mai am de lucru la time management ultimele luni au fost destul de productive pentru mine.
Vreau sa va spun si eu ce anume am facut eu cu privire la tine management. Un calendar saptamanal in care sa treci programul si planurile facute pe aplicatia „trello” pe care o recomand. Am un plan saptamanal impartit pe 3 coloane(to do, in progress and done) si trec tot ce este de facut pe o saptamana sau mai mult. Sunt 2 tehnici de time management foarte utile. Go and use it.
Un alt factor foarte important este un mindset bun asa ca : Be positive! Pe principiul : „Dacă îți vei da seama cât de puternice sunt gândurile tale, nu vei mai avea niciodată un gând negativ”. – Peace Pilgrim
Ai incredere in tine si in fortele tale si fa-ti un plan de lucru foarte bine structurat. Proiecteaza exact care anume este visul tau, care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru visul tau si totul va capata un sens si un rost ce te va indruma in directia aceea. NU UITA ca: „O persoană cu un scop clar va progresa și pe cel mai anevoios drum, dar o persoană fără un scop nu progresează nici pe cel mai lin drum”. – Thomas Carlyle
Cere sfaturi doar de la persoane specializate intr-un domeniu!!! Iti spun din experienta ca toata lumea este priceputa sa dea sfaturi (uneori si fara sa le ceri) dar fara a avea o expertiza in domeniu.
Discuta cu un specialist si cere sfatul lui la nevoie.
Un alt aspect important este stabilirea bugetelor pe categorii. Aici este un teritoriu la care si eu mai am mult de munca, dar incep usor usor sa le partitionez. Am o lista per saptamana cu ceea ce am de dat, incasari si le tin intr-un tabel. Aici as vrea sa ajung in puncul in care sa stiu pe fiecare saptamana cat si pe ce anume cheltuiesc (that’s my target).
Sa fac un rezumat scurt a ceea ce am scris mai sus: ai incredere in tine intr-un mod realist, fa-ti un plan foarte bine structurat, nu te lasa influentat de persoane care te dau inapoi (invata sa filtrezi informatiile primite), cere sfaturi de la expertii, time and money managament.

„Contruieste-ti propriile vise, sau altcineva te va angaja sa le construiesti pe ale lor”- Farrah Gray